↑ Sus

Pentru Educație

Google-Apps-for-Education-516x250

Bun venit la Google™ Apps for Education

          In contextul lansarii inițiativei „Deschiderea educației” pentru a stimula inovarea și competențele informatice în școli și universitați, de catre Comisia Europeana, Asociația Europa Digitala a inclus un nou beneficiu tuturor membrilor și anume serviciul Google Apps ™ For Education.

          Cele doua axe vizate de catre Comisia Europeana sunt:

  • Crearea de oportunitați pentru ca organizațiile, profesorii, studenții și elevii sa devina mai inovatori în activitațile lor de predare și de învațare, prin utilizarea mai frecventa a conținutului și a tehnologiilor digitale
  • Stimularea utilizarii resurselor educaționale accesibile permanent și gratuit (OER – „Open Educational Resources”)

          Serviciul Google Apps ™ For Education implementat in acest moment in peste 13.000 de institutii de invatamant din lume si utilizat de peste 20.000.000 de persoane vine in intampinarea administratiei, cadrelor didactice, elevilor si a al studentilor cu o suita de produse marca Google elaborate exclusiv pentru sistemul de invațamant.

          Printre produsele Google Apps ™ For Education se afla:

  • Conturi nelimitate de Gmail personalizate pe domeniul institutiei (ex: secretariat@scoalabrinceni.info) – spatiu de stocare 30 GB/ cont (fara reclame)
  • Google Calendar partajabil si interoperabil, inclusiv pentru orarul claselor
  • Google Drive care include editorul de text, de calcul, de desen, prezentare, sondaje, examene online (nemaifiind necesar instalarea unui program local de editare tip Open Office, Microsoft Office, etc). partajabil la nivel de institutie

         Mai multe detalii despre cum Google Apps ™ For Education va poate ajuta institutia sa progreseze prin integrarea sistemelor TIC in educatie puteti afla aici.

          Implementarea se va face progresiv tuturor membrilor finalizarea procesului fiind programata pana la 31.12.2013. Daca doriti prioritizarea implementarii Google Apps ™ For Education in cadrul institutiei dvs. va rugam sa trimiteti un mail catre google@europadigitala.ro cu titlul Google Apps ™ For Education.

Printre instituțiile in care s-a implementat cu succes Google Apps ™ For Education se numara: Școala Gimnaziala Brinceni jud. Teleorman, Școala Gimnaziala nr.1 Blejești  jud. Teleorman și Gradinița cu program prelungit Ardud jud. Satu Mare.Aplică online pentru un website gratuit

Hopa! Nu am putut localiza formularul tău