↑ Sus

Stiri

Aplicatia Grant ONG

S-a lansat prima aplicaţie pentru mobil cu surse de finanţare pentru sectorul ONG

Logo Grant ONG

Asociaţia “Europa Digitală” şi HornetMobile.ro au lansat prima aplicaţie pentru smartphone dedicată sectorului ONG, care centralizează sursele de finanţare ale organizaţiilor și le ajută să eficientizezeprocesul de atragere de fonduri din granturi naţionale şi internaţionale.Aplicaţia „Grant ONG” a fost elaborată şi dezvoltată în contextul în care aproape jumătate dintre ONG-urile româneşti afirmă că obţin informaţii privitoare la granturi din mediul online, iar 9 din 10 consideră că o astfel de aplicaţie mobilă, care să ofere informaţii recurente despre finanţări ale sectorului non-profit, este imperios necesară, potrivit sondajului online denumit „Surse de informare pentru ONG-uri”, realizat de iVox, în perioada 1-31 octombrie 2016. Totodată, aplicaţia „Grant ONG” va oferi posibilitatea de a filtra după domeniile vizate de granturi şi de a notifica utilizatorii, în timp real, printr-un push notification, în momentul când s-au lansat noi linii de finanţare pentru sectorul civic.

“În prezent există foarte multe portaluri şi website-uri româneşti şi internaţionale care publică frecvent informaţii despre noile surse de finanţare pentru ONG, însă seturile de informaţii nu sunt prezentate într-un cadru standardizat, ceea ce scade drastic accesul la informaţii concrete şi în timp util pentru aplicarea la acestea. În acelaşi timp, trebuie să ţinem cont de creşterea foarte mare a numărului de ONG-uri româneşti din 2010 încoace. În prezent, numărul lor a crescut la peste 100.000 la sfârşitul anului 2016, dublu faţă de acum 6-7 ani, iar acest sector foarte important pentru o societate democratică trebuie să beneficieze de finanţări pentru a contribui la dezvoltarea Economiei sociale.Ţinând cont de acest context, am decis să lansăm prima aplicaţie pentru Android şi iOS, care să ajute sectorul non-profit să crească, să se autosusţină şi să contribuie la dezvoltarea societăţii româneşti. Pe această cale invităm toate autoritățile de management și finanțatori să trimită detaliile granturilor pe adresa: granturi@europadigitala.ro, spre a fi publicate în aplicația mobilă.”, declară Remus Lucuț, președintele Asociației “Europa Digitală”.Aplicaţia “Grant ONG” este gratuită şi este disponibilă pe Google Play şi App Store.

Acest demers vine în completarea Programului Asociației Europa Digitală, măsura “WEB-ONG” ce constă în proiectare, dezvoltare, implementare şi găzduire pagină de internet gratuită precum și consultanță în aplicarea pentru Google AdGrants pentru membri, Organizații Neguvernamentale din România, Măsura 201; masură ce are ca scop crearea și promovarea susținută a identității online a ONG-urilor din România și Moldova.

grant ong

Parteneriat Consumer Classroom

 

Consumer Classroom este o comunitate online a profesorilor, oferind o bibliotecă extinsă de resurse educaţionale din Uniunea Europeană pe tema educaţiei consumatorilor, precum şi o suită de instrumente de natură a ajuta profesorii să creeze şi să distribuie lecţii către elevii lor precum şi de a colabora cu alţi profesori europeni.
Site-ul Consumer Classroom are ca scop promovarea educaţiei consumatorului și, în special, încurajarea predării acestei discipline în cadrul învățământului secundar din Europa. Este un site pan-european multilingvistic, finanțat de Comisia Europeană.Punctul forte al site-ului constă în calitatea resurselor didactice și în instrumentele de colaborare ca de exemplu aplicația pentru crearea lecțiilor, forumuri și chat-ul live. Este indicat profesorilor care predau elevilor cu vârste între 12 și 18 ani fiind, totodată, deschis tuturor celor care doresc să contribuie. Site-ul a fost dezvoltat pentru a facilita profesorilor posibilităţile de a afla despre subiecte legate de consumatori, de a crea sau opta pentru lecții gata concepute pe care să le predea elevilor și de a colabora online cu alți profesori și clase din Europa.Profitând de cele mai noi tehnologii web și de utilizarea internetului de către comunități, Consumer Classroom furnizează resurse didactice gata de utilizare cu privire la o gamă largă de teme legate de educația consumatorului, de la consumul durabil și responsabil până la inițierea în domeniul financiar.Consumer Classroom invită profesorii să devină parte a unei comunități web dinamice de profesori din întreaga Europă și nu numai. Îi ajută să împărtășească informațiile cu elevii, încurajează proiectele multidisciplinare  interșcolare și, de asemenea, oferă profesorilor oportunitatea de a deveni experți în educația consumatorului pe site-ul web.Ambiția Consumer Classroom este de a deveni o voce competentă în educația online a consumatorului pentru a contribui la îmbunătățirea gradului de conștientizare a adolescenților, legitimându-ne viitorii consumatori atât la nivel național cât și european.Vreți să aflați mai mult? Click mai jos pentru a afla…

Consumer Classroom – User Guide

Bistrița găzduiește în martie primul micro-eveniment local din seria Smart eCommerce: Profit (de) Online

 

Smart eCommerce: Profit (de) Online este o serie de micro-evenimente gratuite, dedicate antreprenorilor, în vederea dezvoltării propriilor afaceri prin intermediul comerțului online. Cel de- al doilea eveniment din serie va avea loc în Bistrița, la Hotel Bistrița, în 20 martie 2016 începând cu orele 17:00.

La eveniment vor participa în postura de speakeri Remus Lucuț, specialist Google în cadrul Asociației Europa Digitală, Andrei Temneanu, director de marketing în cadrul companiei MindMagnet, și Sergiu Lucian, director de vânzări în cadrul proiectului Blugento. Cei trei specialiști vor împărtăși din vasta lor experiență în Online și eCommerce acumulată în urma numeroaselor proiecte derulate atât naționale cât și internaționale. Pe parcursul a nu mai mult de două ore și jumătate, antreprenorii sunt invitați la o sesiune de prezentări tematice, urmată de networking, schimb de idei și cărți de vizită.

„Ne propunem ca în 2016 să realizăm aceste micro-eveniment în 18 orașe din România. În cadrul lor vom avea parte de peste 50 de prezentări din partea a peste 20 de speakeri și invitați speciali. Reușim să dezvoltăm această serie de evenimente doar prin suportul partenerilor noștri de încredere.” a declarat Sandu Băbășan, președinte al Asociației Events

Temele generale abordare în cadrul micro-evenimentelor, care pot varia de la ediție la ediție în funcție de speakerii invitați, sunt:

  • Smart Marketing – Strategii simple și eficiente de marketing, pe înțelesul tuturor. Idei, bugete și instrumente utile.
  • Smart Sales – O echipă puternică de vânzări poate face diferența în orice afacere. Dar cum o construiești și gestionezi?
  • Smart Trend – Cele mai noi trenduri în Online, prezentate de cei mai conectați specialiști la realitatea pieței.
  • Smart Design – Sfaturi de design de la oameni talentați. Cum trebuie să arate magazinul tău online și de ce?
  • Smart Financiar – Tot ce trebuie să știi despre administrarea unui business, din punct de vedere contabil și juridic.
  • Smart Business – Idei proaspete de la antreprenori de succes. Acestea sunt prezentările de la care nu vrei să lipsești.Evenimentul din Bistrița are ca termen limită de înscriere data de 19 martie 2016, iar pentru această ediție am pus la dispozitie 50 de locuri, înscrierea realizându-se gratuit folosind formularul de înregistrare de pe www.smartecommerce.ro/bistrita.Echipa Smart eCommerce stă la dispoziția antreprenorilor pentru orice nelămurire și este deschisă către orice fel de idee sau propunere de colaborare la adresa de email contact@smartecommerce.ro sau pe www.smartecommerce.ro/contact. Evenimentele Smart eCommerce: Profit (de) Online sunt organizate de Asociația Events, Cluj-Napoca, Câmpului 141, Județul Cluj.

Contact PR: Andrei Temneanu, andrei.temneanu@mindmagnetsoftware.comDonează acum

Hopa! Nu am putut localiza formularul tău